Een betrokken projectomgeving

Tips voor het verhogen van de betrokkenheid van bewoners tijdens een infraproject

Essentieel onderdeel van een soepel bouw- of infraproject is de betrokkenheid van bewoners. In dit artikel delen we tips om de betrokkenheid te versterken met behulp van Nieuws van de Bouw.
Nieuws van de Bouw bewonerscommunicatie QR code voor bouw en infra projecten

Bewonersbijeenkomst: verbinding op locatie

Een bewonersbijeenkomst blijft een krachtige manier om direct contact te leggen met bewoners. Hier kunnen bewoners vragen stellen, zorgen uiten en een beter begrip krijgen van het project. Ook is het een mooie gelegenheid om de planning en visuele materialen te delen zoals kaarten en plattegronden. Bekend maakt bemind!

QR-codes: eenvoudig aanmelden

Onze tip: leg tijdens de bewonersbijeenkomst geprinte QR-codes neer om het aanmelden voor Nieuws van de Bouw zo makkelijk mogelijk te maken. Je zult zien dat zowel het aantal aanmeldingen als de tijdlijnweergaven de lucht in schieten. Een voorbeeld hiervan zie je in de grafieken hiernaast.

Updates: online transparantie

Met Nieuws van de Bouw deel je eenvoudig online updates over het project en de voortgang. Bewoners krijgen via de tijdlijn op de projectpagina een helder overzicht van wat ze kunnen verwachten en wat de actuele stand van zaken is.

Overlast én successen

Onze tip: wees transparant over mogelijke overlast. Anticipeer op zorgen van bewoners en leg uit welke maatregelen genomen worden om overlast te minimaliseren. Openheid creëert begrip en vermindert onzekerheid voor de bewoners. En: vier ook de successen. Op de foto hiernaast zie je dat de bewoner die zich als eerste aanmeldde, een taart ontving.

Interactie: laagdrempelige communicatie

Met QR-codes op projectborden, bouwdoeken, borden bij de keet en in de informatiebrief maak je het bewoners en andere geïnteresseerden makkelijker om een melding te maken of een vraag te stellen. Onze tip: gebruik het ticketsysteem om meldingen af te handelen. Daarmee reageer je snel en gestructureerd op meldingen en vragen.
  • Gekoppeld aan adres
  • Antwoordsjablonen
  • Archieffunctie
  • Alle communicatie op één plek

Snel aan de slag?

Start vandaag nog met jouw eerste project. Neem contact op en we helpen je graag op weg!