Festivalcommunicatie met Nieuws van de Bouw

Nieuws van de Bouw test bewonerscommunicatie tijdens het TT Festival

26 juni 2023 - Het TT Festival in Assen, dat afgelopen week maar liefst 200.000 bezoekers trok, stond niet alleen in het teken van motoren en muziek. Innovatieve startups kregen de kans om hun prototypes te testen. Zo ook Nieuws van de Bouw. In samenwerking met Innofest heeft Nieuws van de Bouw bewonerscommunicatie getest, met als doel de festivalervaring te verbeteren en overlast voor de inwoners te minimaliseren.

Bewonerscommunicatie festival

Tijdens het TT Festival heeft Nieuws van de Bouw de bewonerscommunicatie mogen testen in twee belangrijke gebieden: het Koopmansplein, waar nieuwe bewoners zijn gevestigd, en de Torenlaan, tijdens het festivalweekend ook wel bekend als de TT Laan.

Unieke kenmerken festival

De test heeft waardevolle inzichten opgeleverd. Er werd geëxperimenteerd met bijvoorbeeld de timing en frequentie van de berichten. Ook werd rekening gehouden met de unieke kenmerken van een festival in vergelijking met bouw- en infraprojecten.

Betere bewonerscommunicatie

"We zijn blij met de resultaten van onze bewonerscommunicatietest tijdens het TT Festival", aldus Jelle Anema van Nieuws van de Bouw. "Dankzij de samenwerking met Innofest hebben we waardevolle feedback ontvangen waarmee we ons product verder kunnen verbeteren. Zo kunnen we de bewonerscommunicatie naar een nog hoger niveau te tillen!"

Snel aan de slag?

Start vandaag nog met jouw eerste project. Neem contact op en we helpen je graag op weg!