Herinrichting Hoofdweg Eelde-Paterswolde

Namens de gemeente Tynaarlo voert Avitec infra & milieu een herinrichting uit.

 • 11 april apr.
   
  🚧 Update Werkzaamheden: Hoofdweg en Omgeving 🚧
  Gepubliceerd om 16:16 door Bert Kamphuis (Uitvoerder)

  Volgende week starten we met het straatwerk bij de Kerkhoflaan-kruising, richting de Drostweg-kruising. πŸ—οΈ We streven ernaar om het riool eind volgende week tot aan de kruising met de Burg. Tonckensweg gereed te hebben.

  Ook goed om te weten: het aanbrengen van de kabels tussen de Drostweg-kruising en de Duinerlaan-kruising zal vanaf dinsdag afgerond zijn. πŸ‘·‍β™‚οΈπŸ”Œ We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen!

 • 04 april apr.
   
  Update: Regen en riool
  Gepubliceerd om 16:43 door Bert Kamphuis (Uitvoerder)

  🌧️ Slecht weer, kleine vertraging op onze rioolplanning deze week.
  Helaas hebben we deze week wat terrein verloren door het ongunstige weer. Dit betekent goed nieuws voor bewoners aan de Hoofdweg (nrs 128-134 en 137): dit weekend kunnen jullie nog met de auto bij huis komen. Aanstaande maandag zouden jullie de auto echter moeten verplaatsen.

  πŸ”Œ Kabels leggen met Alsema 
  Morgen gaan we samen met Alsema weer flink aan de slag! We leggen nog heel wat kabels nabij de Drostweg-kruising en in de richting van de Duinerlaan-kruising.

  🚧 Voorbereidingen voor bestrating
  Volgende week staat er veel op de planning. Vanaf de Kerkhoflaan-kruising beginnen we met de voorbereidingen voor de bestrating. We maken de puinbaan op de juiste hoogte richting de Duinerlaan-kruising en plaatsen trottoirbanden. Tussen de Duinerlaan-kruising en ongeveer Hoofdweg 131 worden volgende week ook weer kabels gelegd.

 • 28 maart mrt.
   
  Update werkzaamheden
  Gepubliceerd om 15:36 door Bert Kamphuis (Uitvoerder)

  🚧 Vanmiddag is de puinbaan tot aan de Boerhaaveweg weer hersteld, zodat aanwonenden en hulpdiensten weer vrij kunnen passeren.

  ♻️ Morgen kunnen afvalcontainers vanaf de Kerkhoflaan tot aan de Boerhaaveweg gewoon langs de weg worden gezet, zowel op het gedeelte met puin als op het gedeelte met oude bestrating. 

  Volgende week richten we onze aandacht op het riool richting de kruising met de Burgemeester Tonckensweg en verwijderen we dinsdag de oude betonweg. Ook graven we een kabelsleuf vanaf de Drostweg tot aan de Boerhaaveweg voor nieuwe stroomkabels. Ons doel is om aan het eind van volgende week de kabels aan de zijde met oneven huisnummers ingelegd te hebben. Eind volgende week starten de eerste voorbereidingen voor de bestrating vanaf de Kerkhoflaan.

  Wij wensen u alvast fijne paasdagen! 🐰🌷

 • 22 maart mrt.
   
  Kruising Duinerlaan vanaf maandag enkele dagen afgesloten
  Gepubliceerd om 15:46 door Bert Kamphuis (Uitvoerder)

  🚧 Update: Maandag sluiten we het nieuwe riool van de Duinerlaan-kruising aan op het bestaande riool, dus de kruising is enkele dagen afgesloten. De nutsbedrijven van Enexis gaan ook maandag verder met de kabels en leidingen vanaf de Kerkhoflaan-kruising. Op dinsdag verwachten we dat de Boerhaaveweg-kruising weer toegankelijk is met een puinverharding. Bedankt voor jullie begrip en geduld!

  Hieronder wat foto's van de werkzaamheden met de zuigauto! πŸ“ΈπŸšš

 • 22 maart mrt.
   
  PMD containers worden vandaag geleegd!
  Gepubliceerd om 09:31 door Bert Kamphuis (Uitvoerder)

  De PMD containers die niet geleegd zijn gisteren, worden vandaag alsnog geleegd.

 • 18 maart mrt.
   
  Container niet geleegd vrijdag?
  Gepubliceerd om 09:30 door Bert Kamphuis (Uitvoerder)

  Afgelopen vrijdag zijn de vuilniscontainers niet allemaal geleegd. Morgen, dinsdag 19 maart, komen ze vanaf de Kerkhoflaan tot aan de Wieldraaiersteeg langs om de rest op te halen. Zet dus gerust uw containers weer aan de weg.

 • 15 maart mrt.
   
  Geplande werkzaamheden week 12
  Gepubliceerd om 12:57 door Bert Kamphuis (Uitvoerder)

  Volgende week starten we met het verbeteren van de groeiplaats van de vijf eikenbomen, gelegen op huisnummers 124 tot en met 128. We zullen ter plaatse van het fietspad de grond opzuigen met een zuigauto, om de boomwortels te beschermen. Vervolgens zal er bomenzand worden aangebracht en zal beluchting worden toegevoegd aan de bodem. Deze werkzaamheden zijn vervroegd vanwege het groeiseizoen van de bomen, zodat we de wortels niet blootstellen aan warm en droog weer.

  Daarnaast zal Alsema, in opdracht van Enexis, volgende week beginnen met het vernieuwen van stroomkabels, te beginnen bij de kruising met de Kerkhoflaan. De kabels worden geplaatst in het bestaande voetpad. Om dit mogelijk te maken, zullen we op maandag starten met het verwijderen van het voetpad aan de westzijde (zijde met even huisnummers). We zullen het voetpad stapsgewijs verwijderen, telkens vlak voordat Alsema de sleuf graaft.

  Indien nodig zal Alsema u op de hoogte stellen als auto's van de oprit moeten worden verwijderd.

 • 13 maart mrt.
   
  Bouwkundige opnamen
  Gepubliceerd om 21:06 door Rick Wind (Projectleider)

  Beste bewoners,

   

  Er is iets misgegaan met de informatie over de bouwkundige opnamen van fase 2.

  Die brief is niet bij u aangekomen.

  De bouwkundige opnames staan voor donderdag 14 en vrijdag 15 maart ingepland.

  De inspecteur van Hanselman komt dan langs, dus als u donderdag of vrijdag thuis bent kunt u uw woning bouwkundig laten opnemen.

  Bij een dergelijke opname van Hanselman Groep B.V. wordt de bouwkundige staat/conditie van uw pand middels tekst en foto’s vastgelegd.

  Zowel binnenzijde als de buitenzijde van uw pand nemen we op.

  De kosten voor de opname zijn voor rekening van de gemeente Tynaarlo. Dus voor u is de opname kosteloos.

   

  Met vriendelijke groet,

  Chris Katerbarg
  Gemeente Tynaarlo 

 • 12 maart mrt.
   
  Update werkzaamheden
  Gepubliceerd om 15:45 door Bert Kamphuis (Uitvoerder)

  De werkzaamheden aan de riolering verlopen goed. Tegen het einde van deze week zullen we bijna bij de Boerhaaveweg zijn met het riool. Het aanvullen van dit gedeelte met puin zal ook zo snel mogelijk worden uitgevoerd. We zijn tevens begonnen met het aanbrengen van huisaansluitingen voor het regenwater tot aan de erfscheiding, zodat we later de woningen kunnen aansluiten op het regenwater. Waterbedrijf Groningen is begonnen met het vervangen van ongeveer 5 oude huisaansluitingen door de puinbaan.

  Morgen, woensdag 13 maart, zullen we het asfalt verwijderen tussen de kruising met de Boerhaaveweg en de Burgemeester Tonckensweg/Henri Dunantweg. Bewoners op dit gedeelte kunnen nog steeds gebruik maken van de uitrit, maar er kan wat geluidshinder worden verwacht van het verwijderen van het asfalt. De kruising blijft voorlopig nog intact.

  We lopen iets voor op de oorspronkelijke planning, waardoor we het riool ter hoogte van de rij bomen langs de Hoofdweg (bij huisnummers 126/128) gereed zullen hebben voor de drogere periode. Dit komt ten goede aan de bomen.

 • 07 maart mrt.
   
  Morgen geen auto's parkeren in de Wieldraaiersteeg!
  Gepubliceerd om 15:24 door Bert Kamphuis (Uitvoerder)

  Morgen vanaf 07:00 uur uw auto niet parkeren aan de Wieldraaiersteeg! In verband met de aanvoer van zand en puin.

 • 01 maart mrt.
   
  Update werkzaamheden (geen auto's parkeren op Drostweg en Wieldraaiersteeg)
  Gepubliceerd om 12:57 door Bert Kamphuis (Uitvoerder)

  Komende maandag zetten we de werkzaamheden aan het riool voort, beginnend bij de kruising met de Wieldraaiersteeg. Van daaruit trekken we verder richting de kruising met de Duinerlaan. Tijdens de werkzaamheden zullen we enkele nieuwe putten plaatsen en verbindingen maken met het bestaande riool.

  Goed nieuws: de puinbaan tot aan de Drostweg is klaar. Jullie kunnen dus weer gebruik maken van deze route.

  Volgende week gaan we ook verder met het aanvullen van de sleuf, tot aan de Wieldraaiersteeg. We willen jullie vriendelijk vragen om geen auto's te parkeren op de Drostweg en de Wieldraaiersteeg, zodat de aanvoer van zand niet gehinderd wordt. Ons doel is om tegen einde van volgende week de puinbaan klaar te hebben tot aan de Wieldraaiersteeg, zodat jullie weer met de auto thuis kunnen komen.

 • 26 februari feb.
   
  Update werkzaamheden
  Gepubliceerd om 10:17 door Bert Kamphuis (Uitvoerder)

  Ondanks de aanhoudende regen van vorige week, verlopen de rioleringswerkzaamheden volgens schema. Sinds vrijdagmiddag is het kruispunt van de Hoofdweg en de Kerkhoflaan weer begaanbaar over het puin. We verwachten dat tegen woensdag 28 februari ook de kruispunten met de Drostweg en de Brouwersteeg weer toegankelijk zullen zijn over het puin.

 • 21 februari feb.
   
  Archeologie
  Gepubliceerd om 10:47 door Rick Wind (Projectleider)

  De werkzaamheden aan de Hoofdweg worden deels onder archeologische begeleiding uitgevoerd. Dit deel ligt tussen het centrum en de Boerhaaveweg. Uit vooronderzoek is namelijk gebleken dat er mogelijk archeologische resten in dit gebied aanwezig zijn. Bij graafwerkzaamheden is een archeoloog op het werk om te kijken of er sporen of waardevolle vondsten in de grond zitten, mogelijk uit de Middeleeuwen. Deze vondsten verwachten we in het midden van de rijbaan, daar is nog niet eerder gegraven.

 • 15 februari feb.
   
  Het asfalt is verwijderd
  Gepubliceerd om 14:30 door Bert Kamphuis (Uitvoerder)

  Het asfalt is verwijderd tot aan de Boerhaaveweg, waardoor de weg weer (tijdelijk) bereikbaar is voor aanwonenden.

   

  Wist je dat…?

  ...het verwijderde asfalt volledig gerecycled wordt en vervolgens gebruikt wordt in nieuw asfalt?

   

 • 14 februari feb.
   
  Reminder morgen asfalt verwijderen!!
  Gepubliceerd om 14:05 door Bert Kamphuis (Uitvoerder)

  Let op: morgen wordt het asfalt tussen de Drostweg en Boerhaaveweg verwijderd. Vanaf 7.00 uur is parkeren op of langs de weg niet mogelijk. U kunt uw auto in één van de zijstraten parkeren. Bedankt voor uw begrip!

 • 09 februari feb.
   
  Asfalt verwijderen tussen Drostweg en Boerhavelaan
  Gepubliceerd om 15:55 door Rick Wind (Projectleider)

  We zijn druk bezig met de rioleringswerkzaamheden aan de hoofdweg!

  Donderdag 15 februari verwijderen we het asfalt tussen de Drostweg en Boerhaaveweg. Vanaf donderdag 15 februari 2024, 8.00 uur, vragen we vriendelijk om hier niet langs de weg te parkeren. Indien u die dag met de auto weg moet, verzoeken we u vriendelijk om voor dit tijdstip ergens anders te parkeren. Na het verwijderen van het asfalt zijn de woningen weer bereikbaar over het onderliggende beton. We informeren u vooraf wanneer ook het beton wordt verwijderd.

  Een prettig weekend gewenst!

 • 29 januari jan.
   
  De werkzaamheden zijn gestart
  Gepubliceerd om 16:34 door Bert Kamphuis (Uitvoerder)

  Vanochtend zijn we succesvol gestart met de werkzaamheden aan de Hoofdweg. Het team is begonnen met het verwijderen van de bestrating vanaf de Kerkhoflaan tot en met de Drostweg. In dit gedeelte gaan we ons nu richten op de voorbereidingen voor het vernieuwen van het riool.

  Er is nog een stuk asfalt intact gelaten voor bewoners om naar huis te gaan en afvalcontainers te plaatsen. We informeren aanwonenden vooraf wanneer dit asfalt wordt verwijderd en auto's tijdelijk niet bij huis kunnen worden geparkeerd. Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij dit graag.

 • 23 januari jan.
   
  Extra informatie bewonersbrief
  Gepubliceerd om 13:31 door Rick Wind (Projectleider)

  Een deel van de Hoofdweg wordt tijdelijk afgesloten vanaf de Kerkhoflaan. U ontvangt vooraf een bericht als uw huis niet
  bereikbaar is en u tijdelijk ergens anders moet parkeren. Te voet blijft uw woning altijd bereikbaar!

 • 17 januari jan.
   
  Succesvolle bewonersbijeenkomst!
  Gepubliceerd om 16:01 door Rick Wind (Projectleider)

  Gistermiddag en -avond was er een succesvolle bijeenkomst voor bewoners met veel aanwezigen. Het is leuk dat veel mensen zich hebben aangemeld voor Nieuws van de Bouw.

  We hebben de tekeningen toegevoegd aan dit bericht. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, laat het ons dan weten.

 • 16 januari jan.
   
  Inloopbijeenkomst
  Gepubliceerd om 15:27 door Rick Wind (Projectleider)

  Vandaag is de inloopbijeenkomst voor het project ‘’Herinrichting Hoofdweg Eelde-Paterswolde’’. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we meer over de werkzaamheden, delen we de planning en beantwoorden we eventuele vragen.

   

  Locatie: Herberg van Hilbrantsz, Hoofdweg 90 in Eelde

  Tijd: 16:30-19:20 uur

   

  Tot dan!